Uitstroom


Bij Meijer Consultancy staat de mens centraal. Bij uitstroom schakelen ondernemingen Meijer Consultancy vaak in voor exit mediation. Soms mondt dit uit in een outplacementtraject, waarbij de inzet is dat bedrijf en medewerker weer zo snel mogelijk verder kunnen.

Loopbaanbegeleiding


VM3Deze expertise is een logisch gevolg vanuit mijn ervaring met werving en selectie . Managers en medewerkers die face tot face hun loopbaan een nieuwe wending willen geven kunnen ook bij mij terecht. Rode draad vormt de uitdaging om vanuit persoonlijke kracht de loopbaan te gaan sturen!

Waarschijnlijk kent iedereen het: het gevoel dat er meer uit het leven en werk te halen is dan dat u nu doet. U kunt dat gevoel accepteren, maar u kunt ook besluiten er wat mee te doen. U kunt op zoek gaan naar inspiratie en concrete handvatten om het beste in uzelf naar boven te halen en ontdekken wie u nu werkelijk bent en wat u nu echt wilt. Zo kunt u vanuit persoonlijke kracht uw levensloopbaan sturen.

Insteek voor mij in dit proces is “versnellen door eerst even te gaan vertragen”. Gun uzelf deze tijd en dit cadeau

Vaak is ontslag niet het einde maar een nieuw begin. Bent u op zoek naar een andere werkkring wegens (dreigend) ontslag? Ik kan zorg dragen voor persoonlijke begeleiding om de overstap naar een nieuwe carrière buiten de organisatie zo soepel mogelijk te laten verlopen (zie ook exit mediation). Dankzij mijn grote netwerk wordt de kans op het vinden van een passende werkplek, die aansluit bij uw wensen en mogelijkheden, sterk vergroot.

Exit-mediation


VM6Dit komt ook voort uit mijn ervaring met werving en selectie. Het is een vorm van bemiddeling die wordt ingezet wanneer werkgever en werknemer in goed onderling overleg hun arbeidsrelatie willen beëindigen.

Met exit-mediation stellen ze zichzelf in staat om goede en duidelijke afspraken te maken. Met ‘exit’ wordt gedoeld op het vertrek van de medewerker uit de organisatie. Uiteraard zijn er nog steeds veel werknemers en werkgevers die met ruzie uit elkaar gaan, maar exit mediation is er juist op gericht op een goede voet uit elkaar te gaan. Op die manier wordt een slepend proces voorkomen en weten beide partijen snel waar ze aan toe zijn.

Wanneer exit-mediation?

Er zijn diverse redenen om als werkgever en werknemer uit elkaar te gaan. In alle gevallen kan exit mediation een goede manier zijn om het afscheid te regelen. Enkele voorbeelden:

 • Met wederzijds (werkgever en werknemer) goedvinden
 • Opzegging door de medewerker
 • Opzegging (door werknemer of werkgever) tijdens proeftijd
 • Opzegging door de curator bij faillissement van de werkgever
 • Opzegging door werkgever na toestemming UWV Werkbedrijf
 • Ontslag op staande voet

Vijf voordelen van exit-mediation

In alle bovengenoemde gevallen kan exit-mediation zinvol zijn. Maar wat zijn nu precies de voordelen van exit-mediation via Meijer Consultancy ten opzichte van bijvoorbeeld een gang naar de  rechter of eigenhandig optreden? Enkele voordelen op een rij:

 • Met mij verloopt het gesprek veel beter;
 • Ik zorg voor voldoende tijd voor overweging en overleg zodat er niets overhaast wordt besloten
 • Ik ondersteun partijen in de interpretatie van de regelgeving
 • Er kan vrijblijvend nagedacht worden over mogelijke afspraken – pas als de vaststellingsovereenkomst is getekend zijn partijen gebonden aan hun afspraken
 • Een mediation via mij kan snel starten en afgerond worden

Assessments en tests


VM6Asessments en testen bieden voor zowel kandidaten als opdrachtgevers zelfinzicht en een gedegen basis voor verdere ontwikkelingen Ik maak bij assessments en testen gebruik van de internationaal intensief gebruikte systemen van Thomas International:

 • Bepaling van het gewenste werkgedrag in de functie (Functie),
 • Bepaling van het natuurlijke werkgedrag van een kandidaat (PPA),
 • Bepaling van de mentale werkkracht (snelheid en scherpte) van een kandidaat (GIA)
 • Teamontwikkeling herkent de sterktes en aandachtspunten binnen teams

De business assessments tools van Thomas kunnen worden ingezet gedurende de hele loopbaan van een werknemer – aanname, optimaliseren van prestaties, opleiding en ontwikkeling, ontplooiing van talenten en het behoud van personeel. De tools geven inzicht in het potentieel van uw medewerkers. In wat hen motiveert, over welke werksterkten zij beschikken en wat de eventuele beperkingen zijn. De Assessments geven onderbouwing aan een verdere HR beslissing binnen uw organisatie.

Meijer Consultancy is gecertificeerd om deze assessments en testen af te nemen en leveren duidelijke, gevalideerde en objectieve informatie op die ik weer gebruik in mijn processen binnen organisaties.