Doorstroom


Meijer Consultancy begeleidt bedrijven bij de doorstroom van eerder geplaatste kandidaten naar andere functie binnen het bedrijf. Ook ondersteunt en begeleidt Meijer Consultancy bedrijven of kandidaten bij loopbaanbegeleiding. Maar soms ligt de toekomst van een medewerker buiten het bedrijf. Dan hebben we het vaak over outplacement. Ook is er groeiende interesse van bedrijven voor duurzame inzetbaarheid. Meijer Consultancy heeft hiermee veel ervaring.

Loopbaanbegeleiding


VM3Deze expertise is een logisch gevolg vanuit mijn ervaring met werving en selectie . Managers en medewerkers die face tot face hun loopbaan een nieuwe wending willen geven kunnen ook bij mij terecht. Rode draad vormt de uitdaging om vanuit persoonlijke kracht de loopbaan te gaan sturen!

Waarschijnlijk kent iedereen het: het gevoel dat er meer uit het leven en werk te halen is dan dat u nu doet. U kunt dat gevoel accepteren, maar u kunt ook besluiten er wat mee te doen. U kunt op zoek gaan naar inspiratie en concrete handvatten om het beste in uzelf naar boven te halen en ontdekken wie u nu werkelijk bent en wat u nu echt wilt. Zo kunt u vanuit persoonlijke kracht uw levensloopbaan sturen.

Insteek voor mij in dit proces is “versnellen door eerst even te gaan vertragen”. Gun uzelf deze tijd en dit cadeau

Vaak is ontslag niet het einde maar een nieuw begin. Bent u op zoek naar een andere werkkring wegens (dreigend) ontslag? Ik kan zorg dragen voor persoonlijke begeleiding om de overstap naar een nieuwe carrière buiten de organisatie zo soepel mogelijk te laten verlopen (zie ook exit mediation). Dankzij mijn grote netwerk wordt de kans op het vinden van een passende werkplek, die aansluit bij uw wensen en mogelijkheden, sterk vergroot.

Duurzame inzetbaarheid


VM4Oude wijn in nieuwe zakken? Duurzame inzetbaarheid is beleid waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met de specifieke omstandigheden en wensen van medewerkers in de verschillende fasen van hun leven en loopbaan.

Duurzame inzetbaarheid richt zich op jong en oud. Voor organisaties is het belangrijk dat alle medewerkers goed inzetbaar blijven. Goed inzetbare medewerkers kunnen beter inspelen op aanpassing van hun takenpakket, verandering in hun loopbaan en ontwikkelingen in de organisatie.

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers is opgebouwd uit vier factoren : competenties, betrokkenheid, tevredenheid en vitaliteit.

Uiteindelijke doel is hogere productiviteit, betrokken en trotse medewerkers die snel op veranderingen kunnen inspelen en veel meer als vroeger regisseur zijn over hun eigen loopbaan en ambities

De tien smoezen om niet aan duurzame inzetbaarheid te werken:

 1. Managers hebben geen tijd voor al dat gepraat met medewerkers
 2. Het kost teveel geld, terwijl je maar moet afwachten wat het oplevert
 3. We zijn veel te klein om duur beleid op te zetten
 4. Straks lopen al mijn goede mensen weg
 5. Het gaat toch niet lukken
 6. De resultaten vallen niet te meten
 7. Onze medewerkers willen dit niet.
 8. Als het moet krijg ik mensen toch wel weg
 9. Dat moeten mijn medewerkers zelf maar regelen
 10. Onze mensen zitten met gouden kettingen aan het bedrijf vast
 11. Ik zou zeggen bel mij voor meer informatie dan zult u zien dat mijn aanpak wel tot het gewenste resultaat leidt

Assessments en testen


VM6Asessments en testen bieden voor zowel kandidaten als opdrachtgevers zelfinzicht en een gedegen basis voor verdere ontwikkelingen Ik maak bij assessments en testen gebruik van de internationaal intensief gebruikte systemen van Thomas International:

 • Bepaling van het gewenste werkgedrag in de functie (Functie),
 • Bepaling van het natuurlijke werkgedrag van een kandidaat (PPA),
 • Bepaling van de mentale werkkracht (snelheid en scherpte) van een kandidaat (GIA)
 • Teamontwikkeling herkent de sterktes en aandachtspunten binnen teams

De business assessments tools van Thomas kunnen worden ingezet gedurende de hele loopbaan van een werknemer – aanname, optimaliseren van prestaties, opleiding en ontwikkeling, ontplooiing van talenten en het behoud van personeel. De tools geven inzicht in het potentieel van uw medewerkers. In wat hen motiveert, over welke werksterkten zij beschikken en wat de eventuele beperkingen zijn. De Assessments geven onderbouwing aan een verdere HR beslissing binnen uw organisatie.

Meijer Consultancy is gecertificeerd om deze assessments en testen af te nemen en leveren duidelijke, gevalideerde en objectieve informatie op die ik weer gebruik in mijn processen binnen organisaties.